Tipy na vánoční dárky, které pořídíte i na poslední chvíli

Tipy na vánoční dárky, které pořídíte i na poslední chvíli


Tipy na vánoční dárky, které pořídíte i na poslední chvíli

14.12.2021, Anna H.

 

Jestli jste jako já, tak jste právě s překvapením zjistily, že za deset dnů je tu Ježíšek, ale vy na Vánoce nemáte připraveno jednoduše nic! Nevadí! Jelikož já tento pocit zažívám rok co rok, už jsem za tu dobu nashromáždila tipy na skvělé dárky, které zvládnete pořídit i na poslední chvíli. A navíc bez úmorného běhání po obchodních centrech!

 

Dárky, co se dají sníst.

Protože Vánoce u nás nejsou o velkolepých darech, ale spíše o vánoční pohodě, pohádkách a dobrém jídlu, dárky, co se dají sníst, jsou vždy velmi vítané.

Největším hitem mezi v kuchyni vyrobenými dárky jsou u nás jednoznačně nakládané hermelíny. Potěší zejména mužskou část rodiny. Do nakládaných hermelínů patří běžně dostupné suroviny, které seženete určitě i na Štědrý den. Také je stačí naložit těsně před Vánoci a na Silvestrovskou párty, jako když najdete! Výborný recept – navíc plný tipů, jak to nepokazit, najdete například u Ivanky na blogu Cat & Cook.

 

Kdo není zrovna hermelínový fanda a raději mlsá sušenky, zkuste upéct třeba tyto netradiční slané bylinkové! Navíc Sandra, která je nejen autorkou tohoto receptu, ale hlavně výbornou mámou, kamarádkou a kuchařkou, letos před Vánoci vydala svojí první knihu vlastních sluncem a Španělskem provoněných receptů Spolu sníme, což je další super tip na dárek.

A kdo je naopak na sladké, určitě ho potěší růžové Malinové kuličky podle Karolíny Fourové. Kuličky jsou výborné, krásně vypadají a jsou nepečené, takže je zvládnete vyrobit i „za pět minut dvanáct“!

 

Poukázka na cokoli.

Pamatujete na Joeyho a jeho poukaz na hodinu volné lásky? Tak něco takového mám na mysli.

Zejména u starších příbuzných pozoruji, že čas, který jim věnujeme a který můžeme strávit společně, je pro ně vzácnější než všechny dárky světa. Obdarujte tak svoji babičku, maminku nebo kohokoliv dalšího poukázkou na společně strávený čas. Vymyslete program a vydejte se společně na výlet, na procházku, do divadla, do lázní, anebo si společně něco uvařte.

Dobrým tipem na výlet či procházku je třeba botanická zahrada nebo plavba lodí (třeba v Praze na Vltavě nebo v Brně na přehradě nebo kdekoliv jinde). Na výlet a za wellness zážitkem se můžete vydat třeba do Františkových lázní, a pokud jste z druhé strany republiky, tak například do Luhačovic.

 

A pokud byste chtěli něco více praktického, můžete třeba věnovat poukaz na umytí oken, ušití záclon, přivrtání poličky nebo cokoliv dalšího s čím vašim milovaným můžete pomoci.

 

Domácí kosmetika

Jednoduchou a voňavou kosmetiku zvládnete zaručeně sama vyrobit. Můžete zkusit třeba domácí peeling nebo sůl do koupele. Vyrobíte tak dárek, který ocení vaše sestra, maminka i kamarádka. A ingredience doma už určitě máte!

Velmi jednoduchý na výrobu je domácí peeling. Jako základ můžete použít třtinový cukr, mořskou sůl nebo třeba mletou kávu. Druhou složkou peelingu může být kokosový nebo olivový olej. Na ovonění můžete přidat různé esenciální oleje nebo třeba skořici. Skvělé tipy na výrobu domácího peelingu najdete například tady

 

Tak co, zaujalo vás něco z mých osvědčených vánočních tipů? Do čeho se letos pustíte vy?

 

Krásné a klidné Vánoce Vám z celého srdce přeje

 

Anna