Trend jménem DENIM: Vždy aktuální klasika

Trend jménem DENIM: Vždy aktuální klasika


Trend jménem DENIM: Vždy aktuální klasika

17/5/2023, Anna H.

Dnes se zaměříme na jeden z nejikoničtějších a neustále populárních materiálů v módním světě - denim.

Denim je nepostradatelnou součástí každého šatníku. Pevně věřím, že i pokud nejste zrovna "kalhotový" typ, alespoň pár kousků z denimu se ve Vaší skříni najde. Jeho univerzálnost, odolnost a nadčasovost jej činí jedním z nejoblíbenějších textilních materiálů na světě. Ať už si oblíbíte klasické Levisky, džínovou bundu nebo odlehčenou formu denimu v podobně chambray, Váš styl bude vždy "on point".

I letos (ostatně jako většinu roků) vidíme denim jako jednu z hlavních módních tendencí. Vidíme kombinace moderních střihů a klasických džínových prvků, celodenimové outfity, kombinace denimu v různých barvách, denimový "patchwork" a spoustu dalšího. Mě osobně nejvíce zaujaly tyto trendy: denim on denim, maxi sukně, denimové šaty a doplňky. Hlavně proto, že mám ráda klasické ikonické kusy, které jsou vždy v kurzu, dají se dobře kombinovat a opravdu nosit.

 

Appre denimová košile

 

Denim on denim

Velkým trendem, který vidíme na módních přehlídkách i na ulicích, je kombinace různých denimových odstínů. Zkombinujte světlé a tmavé džínové kousky v kontrastních barvách, anebo jednoduše v odstínech blízkých od sebe.

 

Maxi sukně

Velkým hitem letošního roku jsou maxi denimové sukně. Maxi sukně jsou skvělou volbou jak pro horké letní, tak i pro chladnější podzimní dny. Můžete je zkombinovat s úzkým topem a letními sandálky, s rolákem a kozačkami nebo se stále oblíbenějšími "loafers" a džínovou bundou. Maxi džínová sukně je zároveň jednoduchá a nepřehlédnutelná.

 

Dress please

Pokud rády experimentujete s různými střihy a tvary, zaměřte se na džínové šaty. Denimové šaty vytvářejí nekonečné možnosti pro různé příležitosti, od neformálního denního outfitu až po luxusní večírek. Vybírat můžete mezi nepřebernými možnostmi: mini, maxi, košilové, s rukávy, bez nich... Pro letošní rok doporučuji sáhnout po aktuální barvě "wash-out dark blue".

 

Košilové šaty Appre 

 

Něco navíc 

Ale pozor, nezapomeňte, že denim nepatří pouze na džíny a bundy. Zkuste pro změnu třeba džínovou kabelku nebo boty. Je to skvělý způsob, jak přidat do vašeho outfitu pouze jemný džínový akcent.

 

Tak co vy na to, jste známá "džínomilka" nebo Vám tento trend nic neříká?

 

Zdroje:

https://www.vogue.com/article/denim-trends-ss23

https://www.refinery29.com/en-us/denim-jean-trends-2023

https://stylereportmagazine.com/maxi-denim-skirt-get-the-look/